Dr. Völner Pál

EsztergomBajcsy - Zsilinszky utca 11.2. választókerület
2014 Aug. 4 12:01

Képviselőjelöltek bemutatása

Képviselőjelöltek bemutatása

 

Szentgyörgymező, Petény
Erős Gábor
Erős Gábor tősgyökeres szentgyörgymezői, itt született, s ma is itt él. A 43 éves képviselő-jelölt kiemelkedő sportpályafutása révén az egyik legismertebb esztergomiak egyike. Labdarúgó-játékvezetőként a sportág szinte minden jelentős eseményén képviselte a várost és az országot, elődöntőkön, döntőkön asszisztált világbajnokságokon, olimpián, Bajnokok-ligája mérkőzéseken. A szakterületén diplomát szerző szakember saját vállalkozást is vezet, több családnak megélhetést nyújtva, és továbbra is több területen segíti a hazai labdarúgás fejlődését. Küzdeni tudásból a pályán kívül is jelesre vizsgázott, négy évvel ezelőtt rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála, ami ellen sikerrel vette fel a harcot. A három gyermekével és párjával kiegyensúlyozott kapcsolatban élő Erős Gábor képviselőként a szentgyörgymezőiek képviseletében, az ott élőkkel közösen szeretne tenni a városrészért, megoldani azokat a problémákat, amelyeket a város vezetői eddig évről-évre halogattak.



Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szentjánoskút
Sasvári Viktor
Az egykori Somogyi iskola után a ferences gimnáziumban nevelkedő, 36 éves képviselőjelölt több felsőfokú képesítést is szerzett. Az édesapja által alapított, szemüvegek kis- és nagy kereskedelmével foglalkozó családi vállalkozás vezetését 10 évvel ezelőtt vette át. A cégcsoport az irányítása alatt több kiemelkedő szakmai elismerésben részesült.
Sasvári Viktor választókörzetében él párjával, egy gyermek édesapja. A jelölt fontosnak véli a társadalmi életben vállalt szerepeit, a Vasas Horgászegyesület elnökségi tagsága mellett hasonló pozíciót tölt be az Esztergomi Kosárlabda Egyesületben is. A ma is aktívan sportoló képviselőjelölt kiemelkedően fontos célja körzetének fejlesztése, a biztonságos mindennapok megteremtése valamint az aktív közösségi élet támogatása.



Várhegy, Libád, Víziváros, Szent Tamás, Hévíz, Örmény, Prímás-sziget
Bánhidy László
Bánhidy László hosszú kihagyás után térne vissza a közéletbe: a rendszerváltást követően két ciklusban már képviselte a körzetet a KDNP helyi elnökeként is tevékenykedő képviselő-jelölt. A 62 éves jelölt Egerben született, diplomát is itt szerzett, tanítani azonban már Esztergomban kezdett. Nős, két fiuk született, akik azóta öt unokával ajándékozták meg őket.
Az 1980-as években a budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskolán szerzett újabb diplomát, 1989-től a Temesvári Pelbárt ferences gimnáziumban tanít.
Fentiek mellett az Esztergomi Művészetek Céhének elnökeként is dolgozott, és művészeti vezetője volt a nagy sikerű Goya, Chagall és Vincze 75 kiállításoknak. Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal vezetett és vezet csoportokat a történelmi Nagy-Magyarország különböző területére, amely túrák során több ezreknek tudta megmutatni történelmi emlékhelyek és földrajzi érdekességek sokaságát. Ennek fényében nem meglepő, hogy képviselőként a körzet fejlődése mellett a városrész történelmi értékeinek megőrzésére helyezné a hangsúlyt.



Szentanna, Királyi város, Csutimonostor
Meszes Balázs

Az 56 éves jelölt tősgyökeres esztergomi családból származik, a nagyszülei által alapított szikvízüzem után sokan még ma is „a szódás meszesként” emlegetik a családot. A Dobóban tett érettségi után Gödöllőn szerzett mérnök-tanári diplomát. Korán bekapcsolódott a közéletbe: az Esztergom Barátainak Egyesületével 1984-től városvédő táborokat szervezett, a 80-as évek végén pedig jelentős szerepet játszott az Esztergomi Kerekasztal megalakításában, mely a város akkori valamennyi politikai és társadalmi szervezetét összefogta.
Meszes Balázs 1994-től a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója. A városi Oktatási Bizottság mellett országos szakmai szervezetekben is tevékenykedett/tevékenykedik, de hangját nem csak ezekben, hanem a Monteverdi Kórusban is hallatja, amelynek immár 30 éve tagja.
Saját elmondása szerint „élete minden szállal Esztergom városhoz kötődik. Fáj, ha rosszat lát, vagy hall városunkról és jó érzés, ha büszkén mutathatunk be eredményeket. Ezt a jó érzést szeretné az elkövetkezendő években minden esztergomi polgárban erősíteni”.



Szentpál. Szentlázár, Kovácsi, Ripária
Tordainé Vida Katalin
Esztergomban született, azóta itt él és dolgozik a városban. Tanító, gyógypedagógus, szakvizsgázott szociálpolitikus szakképesítéssel rendelkezik. Pályakezdőként a Gyakorló Iskolában, majd közel 30 évig a felsőoktatásban dolgozott a városban, elsősorban szociális szakterületen, felsőoktatásban és felnőttképzésben rendelkezik számottevő elméleti szakképzettséggel, gyakorlati tapasztalattal, vezetői gyakorlattal. Négy éve a Híd Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjeként közvetlen szociális munka gyakorlati tevékenységet folytat az Esztergomban élő veszélyeztetett gyerekek érdekében. Nem csak dolgozik – munkája mellett önkéntesként is – szociális területen, de publikál is a témában, a szociális szakképzést pedig Hollandiában, Svájcban, Németországban és Angliában is tanulmányozta.
Férjével 34 éve él boldog házasságban, jelenleg 23 éves fia az ELTE Természettudományi Karán földtudomány - meteorológia szakirányon tanul.



Csalamádé, Kovácsi lakótelep
Dr. Szerencsés Gergely István

Pedagógus családból származik, édesapja nyugalmazott testnevelő tanár, édesanyja ének-zenes szakos tanár, intézményvezető. Az éppen krisztusi korban lévő, a KDNP esztergomi szervezetének titkári pozícióját is betöltő jelölt a pedagógia helyett a jogot választotta. A Pázmány Péter egyetemen végzett tanulmányok utolsó évében egy szemesztert Norvégiában, Bergen városában töltött, ahol egy Európai Uniós Erasmus-os ösztöndíj elnyerésnek köszönhetően szintén jogot tanult, angol nyelven.
Tanulmányait követően egy budapesti ügyvédi irodában szerzett tapasztalatokat, ma már Esztergomban gyakorolja választott hivatását.
Nős, mérlegképes könyvelő feleségével közösen nevelik gyorsan cseperedő lányukat, a hét hónapos Zoé Lucát, akik mellett azért igyekszik időt szakítani a sportra is, aktív tagja az Esztergomi Futóműveknek.
Véleménye szerint Esztergom számára a legfontosabb a megbékélés és az összefogás megteremtése, amelyek révén város újra a fejlődés útjára léphet, hogy „mi esztergomiak büszkék lehessünk szülőhelyünkre és arra, hogy esztergomiak vagyunk”.



Aranyhegy, Újfalu, Kenderes, Pilisszentlélek
Eck András

A ferences gimnázium után néhány a vendéglátásban eltöltött évet követően előbb a Pázmány Péter Egyetem Hittudományi Karán szerzett diplomát, amelyet az elmúlt években egy projekttervezés-, menedzsment másoddiplomával toldott meg a körzet 41 éves képviselőjelöltje. Az esztergomi önkormányzatnál szerzett tapasztalatokat követően 2006-tól dolgozik az Ister-Granum magyar-szlovák határon átnyúló – Esztergom- Párkány központú – jelenleg 82 önkormányzatot magában foglaló együttműködésnél régiófejlesztő menedzserként.
Pedagógus feleségével idén ünneplik tíz éves házassági évfordulójukat. Három gyermekük van, ketten a Szent Erzsébet iskola tanulói, a legkisebb pedig az intézmény óvodájába jár. Aktív közösségi életet keresve a Szent Anna plébánián találtak maguknak második „otthont”.
Kilenc éve lakik körzetében, az Aranyhegyen, melynek képviselőjeként azon munkálkodna, hogy „a más településeken tapasztalható – az elmúlt években városunkban megrekedt - fejlődés Esztergomban is folytatódjon, országunk gyöngyszeme, rangjához méltó helyét visszaszerezze, az Ister-Granum „fővárosa” visszanyerje valódi régióközponti szerepét”.



Szalézi lakópark, Kenyérmező
Tóth Tamás

Esztergomban született, iskolái nagy részét is helyben végezte az Esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házat több mint egy évtizede vezető, 58 éves szakember. Pedagógusi, könyvtárosi és művelődésszervezői felsőfokú végzettséggel rendelkezik, korábban a Megyei Levéltárban, a Petőfi Sándor Művelődési Házban, a Szabadidőközpontban és az Artkinóban szerzett tapasztalatokat.
Az egy évtizedes kertvárosi intézményvezetői munkája során saját elmondása szerint megismerte és megszerette a kertvárosi polgárok őszinte, szókimondó stílusát. Ennek köszönhetően vezetése alatt a "Féja" nem csak külsejében, kinézetében változott meg, hanem az ott folyó tevékenység tekintetében is: elmondható, az intézmény ma már valóban a kertvárosi közösségek Háza.
A kultúrával nem csak a művelődési ház keretén belül foglalkozik, hiszen számos zenei formáció, köztük a Radics Béla emlékét őrző Tűzkerék tagja, amely négy évvel ezelőtt megkapta az Esztergomi Közösségért elismerést.



Esztergom-Tábor
Sztojka Lajos

Esztergom-kertvárosban született, azóta is itt él feleségével és három gyermekével a körzet negyven éves képviselőjelöltje. Autószerelőnek tanult, de érdeklődése már korán a szociális területek irányába fordult, s e téren képezte tovább magát. A szociális gondozó és ápoló végzettség megszerzését követően különösen nehéz területen kezdett el dolgozni: a Határtalan Szív Alapítvány alkalmazásában az esztergomi telepen élő gyermekek oktatási, nevelési feladataiban vett részt. Hamar rájött, hogy eredményt csak akkor lehet elérni, ha nem csak a gyermekekkel, hanem a szülőkkel is „foglalkoznak”, ennek eredményeként kezdett el aktívan részt venni a közéletben. 2002 óta tagja a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnak, a több mint egy évtized alatt szerzett tapasztalatait a körzetképviselőjeként szeretné kamatoztatni.
A 2011 óta a Roma Foglalkoztató és Oktatásszervező NKFT ügyvezetői posztját is betöltő képviselőjelölt az Esztergom-kertvárosban élőket bevonva szeretne egy tisztább és rendezettebb városrészt teremteni a következő ciklusban.

Dr. Völner Pál

Esztergom, Bajcsy - Zsilinszky utca 11.
eseménynaptár